despre TAE-BO SPECIAL Tae-Bo in mijlocul NATURII promotii galerie foto programe pentru acasa
FORUM despre noi contact
un nou TAE-BO | TAE-BO si VINEREA | prima pagina
POZE Tae-Bo in mijlocul naturii: editia I (Busteni) | editia II (Predeal) | editia III (Bran)| editia IV (Siriu - Vulcanii Noroiosi) | editia V (Babele - Pestera Ialomitei)
editia VI (Fagaras - Balea Lac)

*** LA VULCANII NOROIOSI - SIRIU ***

Program:
SAMBATA


8.30 plecare Sala Palatului

12.00 Cazare

  DIN NOU LA MUNTE
*** TAE-BO in mijlocul naturii ***

DATA: 10 MARTIE 2007
Locatie: Vulcanii Noroiosi
Trasee: Vulcanii Noroiosi, Cascada Pruncea, Podul Calului, Muzeul Chihlimbarului, Asezari Rupestre - manastirea sapata in stanca, Manastirea Ciolanul, Barajul Siriului
Durata: 2 zile
Servicii asigurate: transport, cazare vila, trasee, Tae-Bo, mic dejun, cina, pranz, tuica fiarta,
foc de tabara, program recreativ in vila si afara, jocuri/concursuri si multe alte surprize
Plecarea: Sambata 10 martie
Pret: 250RON

Inscrieri la:

cristiantaebo@yahoo.com
evenimentespeciale@yahoo.com

adu-ti si prietenii pentru ca va fi DISTRACTIE LA MAXIM !!!Cascada DIN CURTE
Ca o oaza de sunet si lumina, cascada ce te intampina la intrarea in curte, iti ureaza un BUN VENIT care sa-ti sugereze parca si mai mult ca alegerea ta a fost cea mai buna. Plina de viata, te imbata cu miscare neincetata si vioaie a razelor de soare ce se reflecta din picurii de apa, proaspeti.


BINE ATI VENIT !!!

13.00
Masa de Pranz
mancare normala sau de post

14.00 TRASEE


SPRE OBSERVATORUL DE URSI
Padurea invecinata vilei ascunde nenumarate obiective turistice, precum observatorul de ursi al conducerii din vremea "epocii de aur". Purcedem la drum incepand calatoria noastra pe puntea ce traverseaza raul din curte, care-si urmeaza cursul repezit la vale, imprimandu-si sunetul placut si relaxant in aerul din zona, ca o mangaiere fina ce-ti alina urechile istovite de sunetul sacadat si mecanic al orasului.

Cascada PRUNCEA
Cascada PRUNCEA este o zona retrasa unde candva, haiducii faceau popas de seara pentru a-si intrema puterile si adapa caii istoviti. Puteti vedea un gol in stanca unde vitejii isi frigeau vanatul, depanau povestile si puneau tara la cale.

Podul CALULUI

Situat între Bâsca Mare si Buzău, puternic fragmentat de apele care-l străbat, Podu Calului apare ca trei masive: Podu Calului, Tehărău si Hartagul, altitudini: Vf. Podu Calului 1440 m., Vf. Golul Tehărăului 1360 m.
Accesul spre Vf. Podu Calului se poate face din localitătiile Siriu si Gura Teghii, iar spre Vf. Golul Tehărăului din Siriu ( traseu descris în continuare )
Golul Tehărăului 1360 m. al doilea vârf ca altitudine din masivul Podul Calului, dar ca piesaje poate fin trecut pe primul loc. Tocmai de aceea in anul 1916, Golul Tehărăului a fost unul din punctele de fortificatie al armatei române : transee, magazii de munitie săpate in pământ, sunt si azi bine conservate.


Barajul SIRIULUI

Tulburi, albastre sau verzui, apele lacului Siriu incearcã sã se puna în concordantã cu peisajele ce le înconjoarã, si de fiecare datã nu poti spune cã ... nu au reusit !

19.00 Programul de seara
- Cina
gratar sau mancare de post
- Foc de tabara

tuica fiarta
- Activitati recreative
jocuri, concursuri, salsa etcBARAJUL ŞI LACUL DE ACUMULARE SIRIU
, situat la 360 ha de Gura Siriului, şi la 12 km de oraşul Nehoiu. În zona din coada lacului, pe timpul verii se poate face plajă, se pot face plimbări cu pluta şi se poate practica pescuitul sportiv. Specii: caras, crap, clean, păstrăv, scobar.

Lacul fără fund sau Lacul Vulturilor, lac periglacial (a luat nastere prin acţiunea de nivaţie şi gelivaţie, precum şi prin deplasări masive de teren în conditii periglaciare), situat la o altitudine de 1.420 m, acoperind o suprafaţă de 0,5 hectare, în apele căruia se găsesc păstrăvi. Un versant stâncos din apropiere este singurul loc din Muntii Buzăului unde pot fi vãzute capre negre.

COLŢII BABEI, o zonă din masivul Siriu cu aspect alpin, populată cu capre negre, aduse din Munţii Retezatului.

Staţiunea Siriu Băi - (la 508 m altitudine, la 82 km de Buzău).

VÂRFUL PENTELEU din Masivul Penteleu, delimitat de Bâsca Mică şi Bâsca Mare este cel mai important atât ca dimensiuni, cât şi ca altitudine (1.772 m), vârful său piramidal se zăreşte în zilele însorite de iarnă chiar din oraşul Buzău.

TABĂRA HARŢAGU, este aşezată în Munţii Buzăului, la coada lacului de acumulare Siriu, chiar pe malul râului Buzău şi al pârâului Harţagu. Tabăra se află în clădirea unde se afla "Cheia Buzăului", fosta vamă a Buzăului, la 100 km de oraşul Buzău. Din Harţagu pleacă principalele trasee turistice către Munţii Siriu, Vrancei, Penteleu şi Podul Calului;

BĂILE SIRIULUI, staţiune folosită pentru un sezon scurt (1 iunie-1octombrie), dispune de trei izvoare cu ape minerale sulfuroase, uşor bicarbonate, clorurosodice, foarte slab mineralizate, termale;

CASCADA PRUNCEA, un loc de popas, haiducesc.

Manifestare folclorică "Cât e Siriul de mare", are loc în prima duminică dupa Sfânta Maria, pe malul lacului Siriu.

DUMINICA

Desteptarea

Mic dejun
mancare normala sau de post

TAE - BO in mijlocul naturii


TRASEE

Pe varf de munte sau in padure, oriunde este aerul mai curat si peisajul mai frumos, conceptul nostru capata contur, "TAE - BO in mijlocul naturii" te va incarca de energie pentru un an intreg de stres, eforturi sustinute si probleme. Aici te vei relaxa, te vei simti bine si vei realiza lucruri pe care nu credeai ca le vei putea face, simtindu-te parte din univers, revenind la origini, acolo unde spiritul, trupul si mintea coexista intr-o perfecta armonie.

Cristian Popescu

Muzeul  CHIHLIMBARULUIMuzeul Chihlimbarului a fost construit de locuitorii din Colti în anul 1973. Clãdirea ese asemãnãtoare unei case tãrãnesti cu trei nivele: demisol parter si etaj. Sunt amenajate numai parterul si etajul.
Parterul este compus din trei încãperi în care se aflã colectia de chihlimbar, colectiile de flori de minã, roci, fosile si pietre semipretioase. Tot aici se mai aflã documente privind exploatarea chihlimbarului, proprietatea asupra pãmântului, atestarea documentarã a localitatii Colti, învãtãmântul-cultura si istoria acestor meleaguri.

Colectia de chihlimbar este unicã în tara noastrã si printre putinele în lume. Ideea organizarii ei se datoreazã faptului cã la Colti se gãseste chihlimbar în sol, în strate dezvelite, la suprafatã sau în adâncime. Aceasta colectie este compusã din: roci cu chihlimbar, chihlimbar brut si prelucrat, unelte folosite la extragerea si prelucrarea chihlimbarului.

Biserica ALUNIS

Turistul ajuns la Colti, nu trebuie sã rateze vizitarea asezãrilor rupestre Alunis, aflate la 6 Km. de centru comunei, în satul cu acelasi nume.
Biserica Alunis sãpatã în piatrã de doi ciobani pe la anul 1274, atestatã documentar la 1351, a fost schit de cãlugari pâna la 1871, iar de atunci este biserica satului.
-Hramul ei este la 29 August - Tãierea capului Sfântului Ioan Botezatoru

Manastirea CIOLANUL
…Putere si credintza  manastirei Ciolanu din valea Tisaului de linga Buzau este o sfintire  pe care o recunosc numerosii pelerini veniti din judetele vecine :  Galati, Braila, Bucuresti,.. si chiar Brasov,Calarasi sau Vrancea, cea plina  de dealuri cu arome tarzii de vii !... Vin oamenii in Buzau pentru a se inchina la Icoanele manastirei  deschise de sfintii mucenici Teodosie si Nechifor... urmeaza celalat sfint…asezati in fata,.. la primirea  duhovniceasca a nou venitilor  sau a pelerinilor re-veniti !...
Manastirea din vechi denumita :  Ciolanu … aproape de cetatea doamnei Neaga de linga Hales –Tisau !..vecina cu spatele muntelui–deal Istrita  ( sau Dealul Lung …Dealul mare .. Pietroasele,…denumit de un  potrivitor de cuvinte,..potcovar de silabe : cuie ascutite ! .. si razuitor de prea mult si nemelodios adaos,.. acela care conduce si muzica si gand , Un iubitor si iubit de  cuvintele potrivite,mindre ca se pot aseza la fatza obstei !

Cristian Calcan, Buzau

Masa de Pranz
mancare normala sau de post


Vulcanii NOROIOSI
Rezervatie naturală de tip geologic pe cca. 30 ha.,Vulcanii noroiosi sunt localizati în Subcarpatii de Curbură , în localitatea Berca, jud. Buzău, fiind formati datorită eruptiilor de gaze din pamant, care antreneza spre suprafata nămol si apă. Cunoscuti în zona sub denumirea de pâcle, vulcanii noroiosi au aceeasi structură ca si vulcanii adevarati, în interiorul lor producându-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niste vulcani in miniatură la care conurile nu depăsesc 5- 6m înaltime, iar adâncimea de la care este aruncată spre suprafata "lava" este mult mai mica. In final acelasi rezultat , adica o suprafată în mare parte aridă dar in celasi timp spectaculoasă.Relaxarea este o modalitate psihofiziologica de depasire a crizei de adaptare. In mod normal, o minte care este supusa in continuu unui efort considerabil va avea de suferit de pe urma acestei presiuni. Iata mai jos o metoda de relaxare in 5 pasi simpli, foarte eficienta, care te poate ajuta intotdeauna:
1.Imagineaza-ti ca te afli la munte, langa un izvor.
2.Pasarile se aud ciripind in aerul rece si curat.
3.Nimic nu te poate deranja aici. Nimeni nu cunoaste locul tau secret.
4.Sunetul unei mici cascade creaza un fundal sonor linistitor.
5.Incearca sa-ti imaginezi cu claritate figura persoanei pe care o tii cu capul sub apa...poze vulcanii noroiosi 1 | poze vulcanii noroiosi 2 | poze vulcanii noroiosi 3 | lacul vulturilor, muntii siriului | vf.Penteleu